By Auk

Voeding

Meestal weten we zelf eigenlijk wel wat we het beste kunnen eten en welk voedsel we moeten vermijden.

 

Gezonde leefstijl

ByAuk legt veel nadruk op goed eten en het (opnieuw) voeden van het lichaam.

Vaak eten we voeding die een laag gehalte aan voedingsstoffen, zoals antioxidanten, vitamines en mineralen hebben. Een tekort aan voedingsstoffen maakt moe, depressief, geeft weinig energie en er ontstaan allerlei vage klachten. We consumeren vaak voedsel dat sterk verwerkt is of van slechte kwaliteit en weinig voedingswaarde heeft. Ons lichaam wordt er letterlijk ziek van.

ByAuk legt veel nadruk op goed eten en het (opnieuw) voeden van het lichaam.

Voeding is een belangrijk onderdeel van een natuurgeneeskundig behandelplan. Een natuurgeneeskundig therapeut bevordert en stimuleert het natuurlijke eten; voedsel dat door de natuur wordt verstrekt. De juiste selectie van natuurlijke voeding samen met een gezond eetschema kan een genezend effect hebben op allerlei aandoeningen, verhoogt de immuniteit en behoudt een ideaal lichaamsgewicht. Goed en gezond eten is dus erg verstandig wat je voor jezelf kan doen.

Naast natuurlijke voeding hoort ook een gezonde leefstijl, zoals voldoende beweging en ontspanning. Bovendien vermindert een gezonde leefstijl bepaalde gezondheidsrisico’s als diabetes, overgewicht en hart- en vaatziekten.

ByAuk kan helpen bij het opstellen van een persoonlijk voedingsprogramma op basis van individuele behoeften, en algemene gezondheidstoestand.

De natuurgeneeskundige praktijk is op afspraak geopend.