By Auk

Aangenaam kennis te maken

Mijn naam is Aukje Bruinsma en na jaren hard studeren, mag ik mezelf natuurgeneeskundig therapeut noemen. Ik ben een gepassioneerde en betrokken vakvrouw met een nuchtere kijk op dingen. Soms stoer, maar altijd spontaan, met een warm en groot hart.

Over Aukje

Ik ben een gepassioneerde en betrokken vakvrouw met een nuchtere kijk op dingen.

Toen ik zo’n 25 jaar geleden zelf lichamelijke klachten kreeg, werd ik dusdanig ziek dat ik een tijdje niet kon werken laat staan goed functioneren in het leven van alledag. Ik ben toen in aanraking gekomen met de Chinese geneeskunst en dit fascineerde mij zo dat ik begon met een opleiding Shiatsu (ook wel bekend als acupressuur of drukpuntmassage). Omdat ik tijdens deze opleiding zelf werd behandeld door studenten en we op elkaar oefenden, viel het op dat ik veel minder vaak bij mijn toenmalig behandelend arts op bezoek hoefde te komen.

Dit heeft me doen beseffen dat er nog zoveel meer behandelmogelijkheden zijn naast de reguliere geneeskunde. Natuurgeneeskunde leek mij daarom een hele mooie en complete opleiding met een goede aansluiting op hetgeen ik al kende vanuit de Shiatsu.

De opleiding natuurgeneeskunde aan de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde is een opleiding zonder ‘zweverig’ gedoe, met de focus op natuurlijke en preventieve gezondheidszorg.

Voordat ik met de opleiding natuurgeneeskunde begon, heb ik eerst nog verschillende cursussen massagetechnieken gevolgd. Massage is nu eenmaal mijn passie, en wordt vaak gegeven ter ondersteuning van een natuurgeneeskundige behandeling.

By Auk past in de praktijk de principes uit de natuurgeneeskunde toe om cliënten te helpen zich fitter, energieker, positiever en sterker te voelen. Maar ik ben van mening dat het leven wel echt geleefd moet worden. Dit houdt in een goede balans tussen ‘bewust gezond’ en ‘even ongezond’ leven. Dus een wijntje op z’n tijd mag heus wel, en natuurlijk moet die heerlijke taart op een verjaardag, een baaldag of een luie zondag op de bank gewoon kunnen. We zijn ten slotte gewoon mens!

De natuurgeneeskundige praktijk is op afspraak geopend.

Op woensdag is mijn vervanger en collega-therapeut Dina Visser – van der Veen aanwezig.