By Auk

Iriscopie

Iriscopie of irisdiagnose is een diagnosetechniek die regelmatig wordt toegepast in de natuurgeneeskunde. Een iriscopie wordt gebruikt om een beeld te krijgen van de algemene lichamelijke en mentale gezondheid van een persoon.

Studie van de iris

Het doel van een iriscopiediagnose is om grofweg de constitutie en aanleg van iemand te kunnen bepalen.

De iris als spiegel

Iriscopie is de studie van de iris, of het gekleurde deel van het oog. Net als vingerafdrukken is de iris van elke persoon uniek. De iris laat als een spiegel de veranderende omstandigheden van het lichaam en geest zien door middel van verschillende lijnen, vlekken, verkleuring en tekens in het oog. Elk orgaan en elk deel van het menselijk lichaam reflecteert zich, in geval van ziekte, in een bepaald gedeelte van de iris, de zogenoemde orgaanvelden.

Lichaam en de geest kunnen dusdanig uit balans raken door bijvoorbeeld verkeerde eet- en leefgewoontes, dat het zichtbaar wordt in de iris, zelfs vaak nog voordat klachten echt merkbaar zijn. Deze ‘tekens’ in de iris geven dus een inkijkje in de gezondheid en levensstijl.

 

Het doel van een iriscopie

Bij elke benadering van natuurlijke gezondheid is het essentieel om de oorzaak van een klacht te identificeren en niet alleen voor symptoombestrijding te gaan. Het doel van een iriscopiediagnose is om grofweg de constitutie en aanleg van iemand te kunnen bepalen en te zien welke organen niet optimaal functioneren. De iriscopie kan vooraf gaan aan het natuurgeneeskundig behandelplan. Voor het behandeltraject na de iriscopiediagnose maakt By Auk gebruik van fytotherapie, Bachbloesemtherapie en massages om de klachten te behandelen.

De natuurgeneeskundige praktijk is op afspraak geopend.