By Auk

Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde is een  natuurlijke en preventieve gezondheidszorg die ondersteunend en aanvullend werkt op de reguliere geneeskunde.

Aangeboren vermogen

Elk behandelplan is specifiek ontwikkeld voor de individuele cliënt en zijn of haar behoeften.

Holistische benadering

Een natuurgeneeskundig therapeut gaat uit van een holistische benadering van gezondheid. Dit betekent dat je naar jezelf kijkt als mens in z’n totaliteit. Volgens de holistische visie ben je namelijk een eenheid: fysiek, mentaal en emotioneel. Alles hangt met elkaar samen. Je beperkt je niet alleen tot het kijken naar de specifieke klacht waar je last van hebt maar je kijkt naar jezelf als geheel.


De belangrijkste focus van natuurgeneeskunde is het stimuleren van het aangeboren vermogen van het lichaam om te genezen en een prettige balans te bereiken tussen lichaam en geest. Elk behandelplan is specifiek ontwikkeld voor de individuele cliënt en zijn of haar behoeften.

Principes van de natuurgeneeskunde

Er zijn zes principes die behandelaars in de natuurgeneeskunde als leidraad aanhouden. Dit zijn:

By Auk past deze principes toe om zo cliënten te helpen zich fitter, energieker, positiever en sterker te voelen. De natuurgeneeskunde biedt een breed scala van geneeswijzen gebaseerd op de helende kracht van de natuur en het gebruik van verschillende natuurlijke hulpbronnen en behandelingen die dit proces mogelijk maken.

De behandelingen zijn erop gericht om klachten en symptomen op natuurlijke wijze te verlichten en de algehele gezondheid te verbeteren en waar mogelijk te herstellen. Een behandeling kan bestaan uit fytotherapie (kruidengeneeskunde), Bachbloesemtherapie, massage, maar ook voeding en leefstijladviezen.

De natuurgeneeskundige praktijk is op afspraak geopend.

Aandoeningen

Een greep uit veelvoorkomende aandoeningen die baat hebben bij natuurgeneeskunde:

Behandelplan

Elk gepersonaliseerd behandelplan start met een grondige intake: een uitgebreid voorgesprek en een lichamelijk basisonderzoek  aangevuld met iriscopie. Een behandeling bestaat uit bewezen en effectieve natuurlijke oplossingen om de gezondheidsdoelen te bereiken en een goede gezondheid te behouden.

Ondersteuning

Natuurgeneeskunde is geen vervanging voor de reguliere geneeskunde of behandeling van een arts. Er wordt geen medische diagnose gesteld. Natuurgeneeskunde is een globale aanvulling en ondersteuning op de klassieke geneeskunde. Er wordt altijd rekening gehouden met de medische gegevens waarover de cliënt beschikt of die via de huisarts op aanvraag te verkrijgen zijn.