By Auk

Bachbloesem

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten natuurlijke therapieën. Een voorbeeld hiervan is de Bachbloesemtherapie, een therapie die lichaam en geest in balans brengt door gebruik van plantextracten.

Negatieve emoties
verzachten

Er bestaan 38 bachbloesemremedies met hun eigen specifieke uitwerking

Positief op emoties

Bachbloesem remedies zijn bloesemdruppels gemaakt van extracten van bloemen en planten. Ze werken positief in op emoties. Ze worden gebruikt om negatieve emoties te verzachten en te verwijderen, waaronder angst, onzekerheid, apathie, eenzaamheid, overgevoeligheid, wanhoop en overmatige bezorgdheid om anderen. Er bestaan 38 Bachbloesemremedies met hun eigen specifieke uitwerking. Als natuurgeneeskundige gebruik ik Bachbloesems graag om de onderliggende emoties aan te pakken, terwijl we werken aan de behandeldoelen om je algemene gezondheid te verbeteren.

 

Waarom bachbloesem?

Bachbloesemtherapie werd in de jaren dertig van de vorige eeuw ontwikkeld door de Engelse arts Edward Bach. Hij ontdekte dat, voordat hij patiënten behandelde voor een lichamelijk klacht, het ook belangrijk was om naar de emotionele oorzaak van een aandoening te kijken. En ook hier geldt weer het natuurgeneeskundig principe: wanneer je goed in je vel zit, ben je minder vatbaar voor allerlei aandoeningen. De toestand van onze emoties heeft een grote invloed op hoe goed we omgaan met stress en ziekte.

 

Bachbloesems zijn een veilige ondersteuning in de behandeling en geven nooit bijwerkingen en zijn niet verslavend. Ze kunnen zonder risico naast klassieke medicatie gebruikt worden gezien er geen gevaar is voor wisselwerking.

De natuurgeneeskundige praktijk is op afspraak geopend.